Neden DİA Dış Ticaret Programı?
Neden Bulut Tabanlı
Dış Ticaret Programı Kullanmalıyız?
Sıkça Sorulan Sorular (SSS)
Dış Ticaret Programını Kimler Kullanmalı?
Dış ticaret programlarını, ihracat ve ithalat yapan işletmeler, lojistik firmaları ve dış ticaret departmanları gibi uluslararası ticaretle uğraşan kuruluşlar kullanmalıdır. Bu programlar, uluslararası ticaret süreçlerini düzenlemek ve optimize etmek isteyen herkes için önemlidir.
Dış Ticaret Programı Neden Kullanılmalı?
Dış ticaret programları, uluslararası ticaret süreçlerini yönetmek, gümrük işlemlerini kolaylaştırmak, ithalat ve ihracatı izlemek için gereklidir. Bu yazılımlar, işletmelere ticari faaliyetlerini etkin bir şekilde yönetme imkanı sağlar.
Alınan Hizmet Maliyetleri Malzeme Maliyetlerine Yansıtılabilir mi?
İhracatı veya ithalatı yapılan malzemelerin gerçek maliyetlerinin hesaplanabilmesi için bu süreçte alınan hizmet maliyetlerinin malzeme maliyetlerine yansıtılması işlemi Hizmet Maliyet Dağıtımları üzerinden yapılabilmektedir. Sadece tutarsal olarak değil miktara göre, net ağırlığa göre, net hacme göre, brüt ağırlığa göre, brüt hacme göre, desiye göre maliyet dağıtım işlemleri gerçekleştirilebilir. Bu işlem sonucunda oluşan Malzeme Maliyet Fişleri direkt olarak ithal veya ihraç edilen malzeme maliyetini etkileyecektir.
Dış Ticaret Çözümü, Muhasebe ile Entegre Çalışır mı?
Ön Muhasebe entegrasyonu ile ihracat ve ithalat kartları ile faturalar eşleştirilebilir. Yani hangi ihracat için hangi satış faturaları kesilmiş, hangi hizmet faturaları alınmış takibi yapılabilir. Muhasebe entegrasyonu ile fatura kaydedildiği anda otomatik olarak KDV İade Dekontunun oluşturulması sağlanabilir.
DİA Üzerinden İthalat ve İhracat Kartları Oluşturarak Dış Ticaret Süreci Yönetilebilir mi?
İthalat ve İhracat şeklinde Dış Ticaret işlemleri yapan işletmelerin süreçlerini takip etmek için kullandıkları modüldür. Hedef Ülke, Ödeme Şekli (L/C, F.O.C., …), Teslim Şekli (CFR, CIF, CIP, …), Taşıma Şekli, Aracı Bilgileri, Gümrük Bilgileri (GÇB, GGB Tarih ve No), Nakliyeci, Menşe Ülke, Çıkış Ülke gibi bir çok detay ithalat ve ihracat kartlarında tanımlanabilmektedir.