DİA- GIB E Arşiv Portal Entegrasyonu Nedir?
DİA fatura modülü ile E Arşiv Portal uygulaması arasında haberleşmeyi sağlayan Yetkili Çözüm Ortağı “Er Yazılım” tarafından hazırlanan “GIB E Arşiv Entegrasyon” ekranları ile kolayca E Arşiv faturalarını portale yükleyebilir, portalden onaylanmış E Arşiv faturalarının DİA fatura listesinde onaylanmış belge numaraları ile güncellenmesini sağlayabilirsiniz.DİA Stok Cari Fatura(scf) modülüne sahip kullanıcıları; DİA Yetkili Çözüm Ortağı üzerinden de gerekli lisanslama ve kurulum adımlarını tamamladıktan sonra hızlı ve sorunsuz olarak E Arşiv Portal ile haberleşebilirler.
DİA Lisanslama ve Gereksinimler
- DİA Sunucusu üzerinde; “Stok Cari Fatura(scf)” özelliği içerir lisansı bulunmalıdır. Elinizde ki lisansın uygun olup/olmadığını; Yetkili İş Ortağı veya info@diateknoloji.com üzerinden sorgulayabilirsiniz.
- Entegrasyonun çalışmasını idame edecek şekilde; “DİA Kontör” sunucuda bulunmalıdır. Kontör edinilmesi ile ilgili; Yetkili İş Ortağı veya info@diateknoloji.com üzerinden detaylı bilgi alabilirsiniz.
- Sunucuda “Web Servis Kullanıcı Lisansı” olmalıdır. Elinizde ki lisansın uygun olup/olmadığını; Yetkili İş Ortağı veya info@diateknoloji.com üzerinden sorgulayabilirsiniz.
- Entegrasyon kullanıcısı olarak; DİA “Kullanıcılar” ekranına “Web servis çağırabilir” yetkisi olan kullanıcı tanımlama yapılmalı ve kullanıcı detay yetkileri verilmelidir. Bu ekranda tanımlanacak bilgiler; ” Er Yazılım DİA Entegre Çözüm Lisans Adımları” işlemlerinde gerekecektir.
Ne Kadar Kontör Harcar ? *
- DİA birim setinin çekilmesi 0,25 kontör
- Fatura listesinin çekilmesi 0,25 kontör
- Fatura kalemi listesi çekilmedi 0,25 kontör
- Fatura kaleminde tevfikat var ise; stok kartından tevfikat kodu sorgulanması 0,25 kontör
- GİB’ de oluşan fatura numaraları başına 0,25 kontör
- 1 E Arşiv fatura en fazla 1 kontör
Er Yazılım DİA Entegre Çözüm Lisans Adımları
- DİA Yetkili Çözüm Ortağı üzerinden vereceğiniz “Entegrasyon” siparişinde bildirilecek DİA Sunucu Adına (Üye Kodu) lisanslanacaktır.
- Sipariş onaylanması sonrasında; DİA Yetkili Çözüm Ortağı tarafından hazırlanma ve devreye alma süresi 15-30 dk arasındadır.
- DİA Yetkili Çözüm Ortağı üzerinden gelecek “Kurulum tamamlandı” bilgilendirmesi sonrasında; belirtilen sunucu adı, ws (webservis) kullanıcı adı ve şifreniz ile giriş sağlayabilirsiniz.
- Sipariş onayı sonrasında; uygulama indirme linki ayrıca iletilmektedir.
E-Fatura Mükellefi Olmayan Müşterilere Faydaları Nelerdir ?
- DİA üzerinden oluşturulan satış faturalarını portale göndererek; E-Arşiv portale manuel girişin önüne geçer.
- E-Arşiv portalın verdiği fatura numaralarını DİA ‘ya aktarır.
- Hatalı girişleri önler, zaman kazandırır.
- Gelen E-Arşiv faturaların manuel olarak takibinde yaşanabilecek olası hataların önüne geçerek; BA-BS Mutabakat ve KDV beyannamelerinin doğru, zamanında ve eksiksiz çıkmasına yardımcı olur.
- Gelen tebligat görüntülenmesi sağlanır.
E-Fatura Mükellefi Olan Müşterilere Faydaları Nelerdir?
- Uygulama üzerinden kendisine kesilen E-Arşiv faturaları görüntüleyerek topluca indirilmesi sağlanır.
- E-Arşiv faturaların manuel olarak takibinde yaşanabilecek olası hataların önüne geçerek; BA-BS Mutabakat ve KDV beyannamelerinin doğru, zamanında ve eksiksiz çıkmasına yardımcı olur.
- Gelen tebligat görüntülenmesi sağlanır.